Nieuwsbrief December

De laatste Gezellige Huishond lessen zijn geweest voor 2013, met uitzondering van de puppylessen en de canicross trainingen. De lessen gaan weer van start vanaf maandag 6 januari.

Omdat we in deze maand niet op maandagavond aanwezig zijn zullen de inschrijvingen van nieuwe cursisten na telefonisch overleg plaatsvinden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 06-40199886.

Als hondenschool kijken we terug op een geslaagd 2013 waar ons cursistenaantal explosief is gegroeid. Hieruit blijkt maar weer dat iedereen het erg leuk vind om op een positieve en leuke manier met hun hond bezig te zijn. We zijn gestart in september met één GH, twee GH1 en één puppygroep. Inmiddels hebben we twee GH, drie GH1, twee puppygroepen en een groep canicrossers.

Inmiddels zijn we alweer druk bezig met het programma voor 2014. Hier hebben we weer erg leuke dingen op het programma staan. U kunt hierbij denken aan boswandelingen, honden zwemstrand, trainingen in het bos, de stad, hertenkamp en ook gaan we weer voor een kijkje achter de schermen van de dierenarts op bezoek bij Dierenartsenpraktijk Tiel/Drumpt. 2014 staat ook in het teken van nieuwe cursussen te denken aan Gezellige Huishond 2 (GH2), het canicrossen zal verder uitgebouwd worden, we gaan ook kijken als het weer het toe laat om in het voorjaar een start te maken met behendigheid.

Door een uitnodiging van KC de Kempen en HCOW Oud Woensel gaan we ook meedoen met 4 steden wedstrijden, waar KC de Kempen, HCOW Oud Woensel, HSV Tiel en wij aan deelnemen.

Deze wedstrijden zijn ontstaan om mensen op een gezellige manier kennis te laten maken met gehoorzaamheid wedstrijden. Hier wordt gestreden om leuke individuele en team prijzen. Heeft u ook interesse om hier aan deel te nemen kunt u voor meer informatie contact op nemen met Riny van Bekkum of Frank de Kleijn.

Trainingen voor deze wedstrijden zijn op donderdagavond van 20.30 – 21.30 uur, en worden verzorgd door Mirella van Bekkum en Frank de Kleijn.

Wij hebben ook besloten om de tarieven aan te passen, voor 2014 zijn dit de tarieven:
• Cursussen Gezellige Huishond € 30,- per maand
• Puppy cursus € 30,- per maand
• Canicross € 10,- per maand
• Behendigheid € 30,- per maand
• Trainen met een tweede hond 50% korting op de cursus van de tweede hond
• Meerdere cursussen volgen met één hond 50% korting op de goedkoopste cursus

Al deze cursussen worden verzorgd door een team van ervaren mensen en mensen in opleiding, daarom wil ik jullie graag nog even het team van De Gezellige Huishond voorstellen:

Riny van Bekkum (eigenaar, pr en trainer)
Frank de Kleijn (trainer)
Mirella van Bekkum (trainster en administratief medewerkster)
Sebastian Winkler (Canicross trainer)
Kyra de Kleijn (wedstrijdsecretariaat)
Brenda Huisinga (stagiaire)
Desiré de Kleijn (stagiaire)

Mededelingen van onze dierenarts:
Parvo
Het is even geleden maar vorige week was het weer zover; we hadden een pup met parvo in de praktijk.
Parvo is een hele ernstige virusziekte bij met name pups. In veel gevallen zal de pup deze ziekte niet overleven.
De pup gaat meer risico lopen wanneer de immuniteit, die ze van de moeder hebben gekregen, gaat uitwerken en er nog niet voldoende eigen immuniteit is opgebouwd. Let dus goed op de vaccinatie status van de pup die u gaat aanschaffen. Overleg bij twijfel, over het door de fokker voorgestelde schema, met uw dierenarts.

Activiteiten:
Voor dit jaar hebben we nog één leuke activiteit staan, deze zal plaatsvinden op zondag 15 december van 11.00 – 13.00 uur. Wij zullen dit jaar afsluiten met een gezellige spelletjes activiteit. Hier zullen we in teams waarin hondjes van diverse niveaus zitten tegen elkaar een strijd aangaan. Heeft u gezinsleden of vrienden met een hond dan mag u deze ook gezellig meenemen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Als u hieraan mee wil doen zou u dan een mailtje willen sturen met hoeveel personen en hoeveel honden u aanwezig bent, dit in verband met de koffie, thee en heerlijke …………….. ter afsluiting.

Namens het team van De Gezellige Huishond wensen wij jullie een fantastisch oud en nieuw en een voorspoedig en gezond 2014 voor u en uw hond(en).

Wij hopen jullie allemaal te zien op 15 december om 11.00 uur, en anders weer vanaf 6 januari.

×